Neden gönüllülük yapıyorum

"Neden gönüllülük yapıyorsunuz ve gönüllülüğün size getirisi nedir." sorusunu sürekli olarak almaktayım.

Liseyi bitirmek üzere olan bir gençken, birçok bunalım yaşadım. Hayatımla ilgili neler yapacağımı bilmiyordum. Bir anlam bulmak istiyordum ve günden güne, yaşamın sadece hayatta kalmak ve kendimiz için çok çalışmaktan daha fazlası olması gerektiğini kalbimin derinliklerinde hissediyordum. Hayatım akıp giderken, kendimi o an memnun etmek için yollar aramaktan bıkmıştım. Durmadan devam eden kendini memnun etme isteği ve kişisel kazanç arzusu, kendimi boş hissetmeme sebep oldu. Maddi varlığa önem vermek, kusursuz bir ben yaratmak, kısacası sadece kendime odaklanmak… Her ne yaptıysam mutlu olamadım. İşte tam da o anda gönüllülüğe başladım.

Bu benim için yeni bir kavramdı. Kendimi ve sorunlarımı unutmaya alışkın değildim ama gönüllülük benim hayatımı değiştirdi. Beni tam anlamıyla daha iyi bir insan yaptı; daha çok umursayan, daha düşünceli ve kesinlikle çok daha pozitif bir insan. Hasta bir çocuğu güldürmek için zaman harcadığımda, yetim bir çocuğun 16. Yaş gününü ilk kez bir yaş günü pastasıyla kutladığımda ya da karşılığında hiç birşey beklemeden kendi zamanımdan fedakarlıkta  bulunduğumda, kendimi mutlu ve yaşıyor hissettim.

Tabii ki okullar, yetimhaneler veya hastaneler gibi herkesin gönüllülük yapabileceği yerler vardır, fakat kafamızı çevirip etrafımıza baktığımızda, durup sohbet etmediğimiz o yaşlı ve yalnız komşuyu da görebiliriz, işe giderken yanından geçip gittiğimiz, trafik ışıklarında mendil satan ve kendisini fark edip etmediğimizi merak eden o çocuğu da. Gözleriniz ve kalbiniz başkalarına açıksa, size ihtiyacı olanbirilerini mutlaka bulur ve onlara yardım etme şansını elde edersiniz.

Akşam haberlerinde sevginin dünyaya kattıklarını yok eden o berbat ve bencil insanları izlemeyi bırakıp televizyonu kapattım. Onunyerine, etrafımı ve mahallemi daha iyi bir yer haline getirmek için insanlara sevgi göstermeye çalışıyorum.  Başkalarına ulaştığınızı hissetiğiniz anda duyduğunuz haz, başka hiçbir şeye benzemeyecektir.

Yazar Hakkında:

Angela Koltes, derneğimizin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği etkinliklerde aktif olarak yer alan bir üyemizdir. Adana SODES İşitme Engelliler İletişim Merkezi’nin kurucusu ve Dünyayı Renklendiriyoruz Projesinin koordinatörü, aynı zamanda ressamlarından biridir. Angela, çocuk dostu hastane ortamlarının oluşturulmaya çalışıldığı bu proje kapsamında bugüne kadar 60’ın üzerinde hastane bölümünün ve 10 farklı okulun sınıflarının boyanmasında önemli bir rol oynamıştır. Angela son 10 yıldır Adana’da ikamet etmektedir ve Psikoloji Bölümü mezunudur. 

 

 

03-05-2016
Bu sayfa 2339 defa ziyaret edildi.
Tüm Hakları Saklıdır. hsbgi.com 2016.
hsbgi.com